Eszközök, játékok

Tik-Tak bumm

 A ketyegő szerkezet kézről kézre jár, s akihez éppen elér, a kihúzott kártyán található szótaggal kell gyorsan egy szót mondania. Kiváló szókincsfejlesztő, és szókincs aktivizáló társasjáték.

Tik-Tak bumm junior

 Szókincs fejlesztő játék gyerekeknek. A kártyák témaköröket jelenítenek meg. Egy adott kártya alapos megfigyelése után indulhat a játék. A játékosok folyamatosan mondják a témakörhöz kapcsolódó szavakat, és adogatják egymásnak a ketyegő bombát. Bővíti és aktivizálja a szókincset, kreativitást és kommunikációs készségét, fejleszt, továbbá a reflexeket is próbára teszi ez a játék.

Találd ki!

 Különböző tulajdonságok szerint kell kitalálni, ki a titokzatos karaktere az ellenfelednek. Kérdésekkel kell kiszűrni, ki nem lehet a rejtélyes illető, és miután minden lehetőséget kizártunk, már csak egy személy fog maradni.

Mesterlogika

 Logikai társasjáték 2 fő részére. Az egyik játékos kirak egy színsort és elrejti a házikó alá. A másik játékosnak ki kell találnia a rendelkezésre álló lehetőségekből, hogy az ellenfél milyen 4 színre gondolt, milyen sorrendben.

Megismerjük a háziállatokat

 A játék célja az összetartozó elemek megkeresése és összeillesztése. Eközben a gyermek játékosformában megismeri a háziállatokat, azok kicsinyeit, valamint lakóhelyüket. A játék folyamán szókincse, beszédkészsége, analizáló-szintetizáló gondolkodása is fejlődik

Malom, dáma

 Klasszikus társasjáték. A szabály egyszerű de, mégis komoly stratégiát igénylő logikai gondolkodást fejlesztő társasjáték.

Megismerjük az évszakokat

 Puzzle, az időbeli tájékozódás fejlesztésére. A beillesztendő hat kis elem mindegyike az adott évszakra jellemző sajátosságot ábrázol. A gyermek játékközben megismeri és megérti az évszakok változásának a környezetünkre gyakorolt hatását, közben finommozgása, beszédkészsége, szókincse egyaránt fejlődik.

Játszva megismerni a foglalkozásokat

 A gyermekek játékos formában megismerik a különböző foglalkozások művelőit és eszközeiket. Azzal, hogy megnevezi amit a képen lát, bővül a szókincse, javul a beszédkészsége. A játék puzzle, így az ismeretszerzés mellett a finommozgást és az analizáló-szintetizáló gondolkodást is fejleszti.

Hali gali junior

 Színes bohócok összehasonlítása a feladat. Pörgős játék, nagy odafigyelést igényel, valamint a memóriát is megdolgoztatja. A vizuális figyelem mellett gyors reagálást is igényel.

Hali gali extrém

 Állatok és kedvenc gyümölcsük gyors észrevétele és párosítása a feladat. Kissé bonyolultabb, mint a junior változat, ezért 6 éves kortól ajánlott. A memória, a vizuális figyelem fejlesztése mellett ismereteket is átad.

Játékos kis egyszeregy

 Matematikai logikai gondolkodást, számolási készséget fejlesztő játék, szorzó tábla gyakorlására. Otthon és az iskolában egyaránt jól használható.

Memória, társas, híres emberek

 Memória-, és megfigyelőképesség fejlesztő játék, melynek során híres emberek képeit kell összepárosítani, így a készségek fejlődése mellett, a gyermekek ismeretei is bővülnek.

Memória, társas, építmények

 Memória-, és megfigyelőképesség fejlesztő játék, melynek során híres építmények képeit kell összepárosítani, így a készségek fejlődése mellett, a gyermekek ismeretei is bővülnek

Megismerjük a vadállatokat

 A vadon élő állatokat mutatja be játékos formában. A harminc puzzle-elem a korosztálynak megfelelő bonyolultsági fokon sok játéklehetőséget biztosít.

Játszva megtanuljuk a formákat

Vasalható gyöngy

 

Színes gyöngyök és hengerek speciális anyagból, melyeket egy formára helyezve kivasalhatsz és szuper színes képeket tervezhetsz vele állatok, emberek, virágok, kis és nagy kiszerelésben.

 

Natúr memory

 A természetből vett képeken azonos virágok fotóit kell párosítani, ezzel a gyerekek játszva fejlesztik a memóriájukat. A lefelé fordított kártyákból körönként csak kettőt nézhetünk meg, ha nem találunk egyforma képet, a következő játékos próbálkozhat. Ha sikerrel járunk, addig fordítgathatunk, amíg el nem vétjük a párokat. – A készletben 36 pár kártya található, 2-8 játékos játszhat egyszerre. Négy éves kortól ajánlott.

Három kép egy foglalkozás

 A gyermekek 12 szakmát ismerhetnek meg az azokra jellemző munkaeszközökkel és munkahelyekkel. A játék során fejlesztik a megfigyelő képességüket és megtanulják felismerni a dolgok közti összefüggéseket. A puzzle-szerű kialakításnak köszönhetően csak az egymáshoz tartozó részek illeszthetők össze. Így a gyermekek rögtön le is tudják ellenőrizni a megoldásukat.

Sapiento plus

 A Sapientino Plusz vidám játékra hívja a gyerekeket! Játék közben fejleszti a gyerekek logikai gondolkodását és vizuális asszociációs képességét. A feladatlapok különböző tanulási területeket ölelnek fel, így a játék során váltakoznak a megfigyelési, logikai kérdések. Különösen nagy hangsúlyt kaptak az első iskolai feladatokra történő felkészítés

Közlekedj biztonságosan memóriakártya

 A játék fontos tulajdonsága, hogy fejleszti az emlékezőképességet, és vizuális úton juttatja el a gyereket az ismeretszerzésig.

Közlekedj okosan

 Tanuld meg a KRESZ alapjait, fedezd fel, hogyan kell közlekedni adott helyzetekben! A Logo Közlekedj okosan társasjátékban Paul, a rendőr játszva tanítja meg, hogyan kell megítélni a közlekedési szituációkat, és mit kell csinálni az utcán. Az út zebrákon é s közlekedési lámpákon keresztül vezet, de tényleg át szabad menni, vagy nincs elsőbbséged? A Logo Közlekedj okosan társasjáték cserélhető utcaelemekkel készült, minden lépésnél más és más szituációba kerülhetsz!

Noris Magyarországi körutazás

 Ismerkedjünk meg játszva Magyarországgal! Nincs izgalmasabb élmény a gyerekek és a család számára, mint egy utazás, főleg ha az egy vidámparkba, egy állatkertbe vagy éppenséggel egy élményparkba vezet. A játék célja nem más, minthogy egy képzeletbeli utazás során eljussunk a célkártyákon szereplő helyekre. A játékosok megismerkednek hazánk megyéivel, megyeszékhelyeivel, a játékban szereplő városokkal és azok elhelyezkedésével.

Colorama

 Oktatójáték, ami segít megtanulni a színeket és a formákat is! A Colorama keretében a gyerekek szórakozva barátkozhatnak meg a színek és formák témakörével! A játékváltozatok több korosztály számára is szórakoztatóak, a geometriai alakzatokat kell szín és forma szerint a megfelelő résbe illeszteni. A Colorama társasjáték fejleszti a gyerekek megfigyelő és összehasonlító készségét, valamint a kézügyességet és az egymáshoz rendelő képességet.

Görgi

 A Görgi ősi kínai táblajáték alapján készült úti társasjáték. A játékot ketten játszhatják, egyikük a piros, a másik a fehér golyófelületet birtokolja. A játék célja, hogy amikor a játék végén az összes golyó táblára került, minél több legyen a saját színünkkel felfelé.

Ablakos farm dominó

 Klasszikus dominó játék, farmon élő állatokkal díszítve! A Farm 28 darabos dominó – ablakos dobozban készletben 28 dominó lapot találsz, ami egy praktikus, ablakos fadobozban kapott helyet. A játék nagyon egyszerű, osszátok szét a lapokat, amik farmon élő állatokkal és számokkal vannak megjelölve. A játékosok egymás után rakhatják le a lapokat, ha van egyező. A játék végére az összes dominó lapnak el kell fogynia.

Szópárbaj 3D-s szóalkotó társasjáték:

  A Szópárbaj társasjátékban az a játékosok feladata, hogy minél több értelmes szót állítsanak össze. A játéktábla 144 betűnek ad helyet és még ráadásul egymásra is teheted a betűkártyáidat, így a lehetőségek száma rengeteg. A lényeg, hogy értelmes szót rakj ki! A betűk egymásra 5 szinten keresztül tehetőek. Minden betű, amit le tudtál tenni, pontot ér. A játékot az a játékos nyeri, akinek a végére a legtöbb pontja lesz. Fejleszti: szókincset, kommunikációs készséget, logikai gondolkodást, megfigyelő képességet, koncentrációt, problémamegoldó képességet, rugalmas gondolkodást, kombinációs készséget.

Betűtorony:

 Az izgalmas háromdimenziós szókirakó játékhoz csak a találékonyságodra, jó kombinációs készségedre lesz szükség. Rakj ki új szavakat, vagy halmozz egymásra betűket, hogy megváltoztasd a már meglévő szavak jelentését! Minél magasabb a betűtorony, annál többet ér a szó. Gyűjtsd a pontokat és megnyerheted a játékot! Fejleszti: szókincset, kommunikációs készséget, logikai gondolkodást, megfigyelő képességet, koncentrációt, problémamegoldó képességet, rugalmas gondolkodást, kombinációs készséget.

Foglalkozások memóriakártya:

 A játékban tetszés szerinti számú játékos vehet részt, de legalább kettő. Jól keverjétek meg a kártyalapokat, majd képpel lefelé helyezzétek az asztalra. Sorsoljátok ki, hogy ki kezdje a játékot. A kezdő játékos fordítson fel két lapot. Ha párt talál, akkor azt tegye maga elé és folytassa a játékot. Ha nem talált egyformát, akkor a lapokat tegye vissza a helyükre, és most már a következő játékos fordít fel két lapot. A játék akkor ér véget, ha minden lap elfogy az asztalról! Számoljátok össze ki találta meg a legtöbb párt: az a memória bajnoka.
 A játék érdekessége, hogy nincs két egyforma lap! A kép-párok azonos jeleneteket ábrázolnak, kis eltéréssel, de azonos jelöléssel vannak ellátva, ez teszi különlegessé ezt a játékot.

Szorzás oktatókártya:

 Készség fejlesztő szorzókártya, mellyel megkönnyíthető a szorzótábla megtanulása. Fejleszti a számolási készséget, figyelmet, koncentrációt, logikus gondolkodást.

Osztás oktatókártya:

 A kártya, osztási műveletek gyakorlásához ajánlott. A különböző matematikai feladatokat tartalmazó kártyák mindkét oldalán feladatok találhatók, ellentétes oldalon a megoldással. Felmutatással, villámgyors válaszadással, egyszerűen rögzül a feladvány, mely egyben izgalmas tanulás és szórakoztató gyakorlójáték. Fejleszti a számolási készséget, figyelmet, koncentrációt, logikus gondolkodást.

Törtek kártyajáték:

 A kártyacsomag alkalmas a törtek fogalmának gyors megértésére és gyakorlására, önálló vagy csoportos tanuláshoz egyaránt kitűnő segítség. Fejleszti a számolási készséget, figyelmet, koncentrációt, logikus gondolkodást.

ABC állatokkal

Farmjáték

 

Olvasójáték+CD

 

Gyöngyfűző

Játszva megismerjük a betűket:

Betű társasjáték

Mágneses írótábla

2 féle xilofon lapon

Kris-kros társasjáték

Számolójáték+CD – nincs leírás

Vadon élő állatok – nincs leírás

 Amerikából jött két ember

 Kobra kocka – nincs leírás

 Java építőjáték

 Alkoss daruskocsit, vagy egyéb járműveket műanyag építőelemekből! A Jáva 5 építőjáték piros csöveket, sárga paneleket és rengeteg kiegészítőt tartalmaz, amikből különböző autókat, munkagépeket tudsz összerakni. Az építőelemeket könnyen egymáshoz tudod illeszteni, a Java építőjáték fejleszti a műszaki érzéket, a térlátást és a kézügyességet is. A Jáva 5 építőjáték kombinálható más Java építő készletekkel is, így változatos és nagy építmények is készülhetnek.

 Tüske ABC

 Az iskolára és a sikeres tanulásra felkészítő játék, mely számokat, betűket és műveleti jeleket tartalmaz. 5 éves kortól ajánlott.

 Pötyi játék

 Ismerkedj meg a pötyik nyújtotta remek szórakozással ennek a fantasztikus készletnek a segítségével, amelyben mindent megtalálsz, ami a pötyi játékok alapja. A készletben rengeteg színes pötyi és egy téglalap alakú tábla áll rendelkezésre, hogy a legkülönfélébb alkotásokat létrehozzad. A pötyik kínálta varázslatos világban hosszú órákat lehet önfeledt szórakozással tölteni. A játék használta nagyon egyszerű, mégis roppant izgalmas és szórakoztató. A fehér táblába beszúrható színes pötyik segítségével a legkülönfélébb képeket lehet megalkotni. A pötyi játékok segítenek növelni a gyermek figyelmét, valamint fejleszti a kézügyességét és kreativitását.

 Mozaik kirakó játék – nincs leírás

Játszva megismerjük a számokat:

Tartalom: 10 db háromrészes puzzle. A játék célja az összetartozó elemek megkeresése és összeillesztése. Eközben a gyermek, játékos formában, korának megfelelő nehézségi fokon ismerkedik a számokkal. Azzal, hogy megnevezi, megszámolja az állatokat, bővül a szókincse, javul a beszédkészsége. Meséltesse el a gyermekkel, melyik állat milyen (szomorú, vidám, mérges), merre néz, fordul, stb. A középső elemen a szám írott formája található. Ennek beillesztését kb. öt éves kortól javasoljuk. A középső elem kihagyásával is csak az összetartozó párokat lehet összerakni.

 Zenélő horgászjáték:

 Pecázd ki a tóból a színes halakat! A vicces nagy horgász játék egyszerre négykét játékosnak is kacagást kínál! A játék lényege, hogy a játékosoknak minél több halat kell kifogniuk a vízből. A halak a vízben úszkálnak, miközben szájukat időnként szélesre tátják! Ilyenkor kell a horgászbot csaliját beleengedni a hal szájába és kihúzni, mielőtt újra kinyitja.

Fejleszti: a figyelmet, koncentrációt, kézügyességet, finommotorikát, szem-kéz koordinációt, kitartást.

 Mágneses írótábla:

 Szavak játéka:

 Ki kicsoda?:

 Puzzle – Toy story:

 A puzzle és kirakójáték az egyik legjobb logikai gondolkodást, kreativitást, valamint vizuális és asszociációs képességeket, illetve kézügyességet fejlesztő játék. Az önálló vagy csoportos elfoglaltságra alkalmas fejlesztőjáték nehézsége korosztályonként változhat.

Összeadás kártya:

Kártya összeadási műveletek gyakorlásához, gyermekek részére. Minden lapon 2 különböző összeadási művelet szerepel. A helyes megoldás a lap másik oldalán kis méretben megtalálható. Fejleszti a számolási készséget, figyelmet, koncentrációt, logikus gondolkodást.

 Kivonás oktatókártya:

 Kártya kivonási műveletek gyakorlásához, gyermekek részére. Minden lapon 2 különböző kivonási művelet szerepel. A helyes megoldás a lap másik oldalán kis méretben megtalálható. Fejleszti a számolási készséget, figyelmet, koncentrációt, logikus gondolkodást.

 

 Római számkártya:

 A kártya különlegessége, hogy az ókori Róma hangulatát idézve (korhű képek) játszva elsajátíthatóvá válnak a római számok! Az arab- és a római számok egymáshoz fűződő logikai kapcsolata segíti a gyermekek kombinációs képességének fejlesztését, a számfogalom kialakulását és a számolási készség elsajátítását.

 

 Föld körüli utazás:

 Játék a Föld megismeréséhez. Vidám tanulságos Föld körüli utazás illusztrált kérdés- és válaszkártyákkal. Kérdések, amelyekre ez a játék igazán szemléletes válaszokat ad, híres építményekhez fontos városokhoz, országokhoz, népek szokásaihoz és népviseletéhez kapcsolódóan.

 Találd ki! – Disney hősökkel:

 JAVA 5 építő játék:

 Alkoss darus kocsit, vagy egyéb járműveket műanyag építőelemekből! A Jáva 5 építőjáték piros csöveket, sárga paneleket és rengeteg kiegészítőt tartalmaz, amikből különböző autókat, munkagépeket tudsz összerakni. Az építőelemeket könnyen egymáshoz tudod illeszteni, a Java építőjáték fejleszti a műszaki érzéket, a térlátást és a kézügyességet is.